Osnovna muzička škola "Dr Dragutin Gostuški" Pirot

Novi Piannino poklon kompanije Tigar Tyres za 20. rođendan Muzičke škole

Povodom predstojećeg jubileja, 20 godina postojanja i rada, Muzička škola “Dr Dragutin Gostuški” dobila je vrednu donaciju kompanije Tigar Tyres. Doniran je piannino za nastavu klavira u vrednosti od 590.000 dinara. Pianino je namenski rađen za potrebe škole i prema rečima direktorke pogodan je za višečasovno dnevno muziciranje.

Direktorka škole, Marija Mijalković kaže da se novom instrument podjednako raduju u nastvanici i deca i da lepši poklon povodom jubileja nije mogao da stigne. “Kompanija Tigar Tyres je pokazala da jeste društveno odgovorna i da ulaže u obrazovanje a to je zapravo ulaganje u budućnost” – rekla je direktorka škole.

„U godini jubileja Muzike škole jubilej je i našeeg programa „Groweing together“ odnosno rastemo zajedno, koji predstavlja pomoć i podršku naše kompanije lokalnoj samoupravi i lokalnim partnerima u domenu obrazovanja, zdravstva i bezbednosti a od nedavno i u oblasti ekologije i zaštite žoivotne sredine“, rekao je Zoran Kostić direktor Sektora ljudskih resursa kompanije Tigar Tyres. „Ovaj gest je praktično podrška svih zaposlenih u Tigar Tyresu na unapređenu kulure i umetnosti u našem gradu a samim tim i podizanju kvaliteta života u Pirotu što je i ključni clj naše kompanije zajedno sa našim partnerima“ – poručio je Kostić.

Anđela Đorić učenica četvrtog razreda Muzičke škole raduje se novom instrumentu jer kako kaže časovi će sada biti još veće uživanje. „Drugi tonovi, druga boja zvuka, stvarno mi je veliko zadovoljstvo da sviram na novom klaviru“ – rekla je Anđela.

Nastavnica klavira Irena Vezenković ističe da je donacija koju je škola dobila od kompanije Tigar Tyres jako značajna jer su klaviri na kojima se do sada radilo jako stari i bez obzira na uredno održavanje i štimovanje ne mogu se upoređivati sa novim instrumentima. Ona dodaje da će novi klavir stvoriti novi motiv i elan kod učenika koji inače stalno učesvuju na raznim javnim nastupima i koncertima.

Povodom jubileja Muzičke škole 6. oktobra će u sali Doma kulture biti održan koncert. U planu je i promocija monografije škole i dodela priznanja nastavnicima i učenicima koji su postigli izuzetne rezultate na takmičenjima.

Vest preuzeta sa portala Pirotske vesti